Miranda de Boer

Brekken 3 – Heerenveen

www.mirandadeboer.nl

Het werk dat ik tijdens de Kunstroute laat zien, is geïnspireerd op mijn directe omgeving, regio Heerenveen. Een omgeving die in de loop van de jaren in een rap tempo verandert ten behoeve van economische groei en welvaart. Uiteraard is de verandering al enkele duizenden jaren bezig, vanaf het moment dat we het land naar onze hand gingen zetten. De snelheid waarmee dit echter nu gaat, beangstigd mij. En doet mij verlangen naar vroegere tijden en de eenvoud hiervan.

Ik hou er van om met diverse media te experimenteren en de mogelijkheden hiervan te onderzoeken. Ik werk met turf en riet, maar ook met klei, aquarel en grafiet. De uitdaging die ik hiermee aan ga, is mijn werk ondanks de uiteenlopende technieken een eigen handschrift mee te geven.

Tijdens het weekend kunnen bezoekers meehelpen een kunstwerk te creëren.