Erna van der Veen

Heerenveense School – Minckelersstraat 11 – Heerenveen

www.kunstcollectiefferm.nl www.ernavdveen.nl

Mijn opleiding ‘Tekenen en Schilderen’ (vanaf 2009 t/m 2015) aan het Frysk SkildershĂ»s in Leeuwarden (tegenwoordig Kunstacademie Friesland) onder de bezielende leiding van Doet Boersma , stimuleerde mij om me zelfstandig te ontwikkelen als beeldend kunstenaar.

Ik heb de intentie om met mijn werk de kijker te raken door de verbondenheid, kracht en samenhang te verbeelden in natuur. Verbondenheid tussen: water, lucht en land, plant en aarde, mens en landschap, dier en mens, verbondenheid in de natuur met ‘het al’ (het mysterieuze, het goddelijke). Alles is een, en een is alles.

Daarbij kenmerkt mijn werk zich door krachtig kleurgebruik en contrast. Geschilderd met (meestal) acrylverf, opgebracht met paletmes en penseel en regelmatig gecombineerd met mixed media.